Αρνίσιοι κεφτέδες με σαλάτα

10 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόκειται για εξαιρετικό πιάτο, ιδανικό για ψήσιμο στα κάρβουνα. Η φρεσκάδα της τραγανής σαλάτας ισορροπεί το πλούσιο κρέας. Αν θέλετε ποικιλία ο μοσχαρίσιος κιμάς επίσης ταιριάζει σε αυτή τη συνταγή.

Προσφέρεται για κατάψυξη (οι κεφτέδες, όχι η σαλάτα!)

Υλικά για 2 μερίδες:

350 γρ. Άπαχος αρνίσιος κιμάς

2 κ.γ. Κανέλα

2 κ.γ. Κύμινο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλατοπίπερο

1/2 αγγούρι, χοντροκομμένο

1 μεγάλη ντομάτα χοντροκομμένη

16 μαύρες ελιές

Λίγο αρωματικό ξύδι

Λίγα φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα – προαιρετικά

Παρασκευή:

Προθερμάνετε το γκριλ στην υψηλότερη σκάλα.

Αδειάστε τον αρνίσιο κιμά σε ένα μπολ. Προσθέστε την κανέλα και το κύμινο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, καθώς και μια γενναία πρέζα αλατοπίπερου, ανακατεύοντας στη συνέχεια καλά όλα τα υλικά – ο απλούστερος τρόπος είναι να βάλετε τα χέρια σας.

Πλάστε το μείγμα του κιμά σε τέσσερις ίσου μεγέθους κεφτέδες γύρω από ένα καλαμάκι και τοποθετήστε τα πάνω σε ένα τηγάνι για το γκριλ ή σε δίσκο ψησίματος. Ψήστε τους κεφτέδες για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αγγούρι, την ντομάτα, τις ελιές και το ξίδι σε ένα μπολ.

Σερβίρετε τους κεφτέδες σας με αυτή τη δροσερή σαλάτα – και για μια καλλιτεχνική πινελιά, προσθέστε τα φύλλα μέντας, αν θέλετε.

H συνταγή είναι από το βιβλίο του Joe Wicks «Λεπτοί σε 15 λεπτά». Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις «Ψυχογιός» για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ