Είμαι 18 και δεν έχω φιλήσει ποτέ αγόρι. Αν το καταλάβει, θα ξενερώσει;

10 Σεπτεμβρίου 2017
Η Ηλέκτρα, αναγνώστρια του boro.gr, ρωτά

Καλησπέρα σας. Αποφάσισα να γράψω εδώ μπας και με βοηθήσετε εσείς γιατί οι φίλες μου δεν μπορούν.  Έχω κάνει μεγάλο λάθος. Καταρχάς είμαι 18 χρόνων και δεν έχω φιληθεί ποτέ κανονικά με κάποιο αγόρι που μου άρεσε, όχι ότι δεν είχα ποτέ κάποιον που  να μου αρέσει. Απλά ποτέ μα ποτέ δεν καθόμουν να με φιλήσει κάποιος που μου αρέσει. Γνώρισα όμως ένα παιδί που με ενδιαφέρει παρά πολύ. Βρεθήκαμε μια φορά και όταν πήγε να με φιλήσει δεν έκατσα μόνο και μόνο επειδή φοβόμουν ότι θα καταλάβει ότι δεν έχω φιλήσει ποτέ κανέναν.

Και δεν μπορώ να καταλάβω τον εαυτό μου εφόσον μου αρέσει γιατί δεν έκατσα… Το μετανιώνω μεν αλλά φοβάμαι κιόλας… Ή μάλλον καλύτερα ντρέπομαι διότι ζούμε δεν μια εποχή που είναι ντροπή να μην ξέρεις πια πώς να φιλάς… Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας πώς να μην καταλάβει ότι δεν έχω ξαναφιληθεί με κάποιον και φυσικά να μην τον κάνω να ξενερώσει με το φιλί μου.  Συγγνώμη αν σας κούρασα! Και σας ευχαριστώ για ό,τι μου πείτε.

 Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

Αγαπητή αναγνώστρια:

Ξεκινάτε λέγοντας πως "οι φίλες σας δεν..." και φαντάζομαι πως εννοείτε ότι οι φίλες σας δεν θα έπαιρναν με θετικό μάτι το ότι "δεν έχετε ξαναφιλήσει αγόρι". Τα κορίτσια μπορούν να είναι πολύ ανταγωνιστικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με το άλλο φύλο και αν δουν πως υπάρχει κάποια "που δεν ξέρει" μπορεί να νιώσουν ότι υπάρχει χώρος για πείραγμα, για καζούρα, για να νιώσουν καλύτερες και πιο προχωρημένες. Όμως σ' αυτό το θέμα κανείς δε μένει απροχώρητος. Όλοι πάμε μέχρι το τέρμα κάποια στιγμή. Τί σημασία έχει το πότε; Καμία! Είναι θέμα ανταγωνισμού μόνο.

Σκεφτείτε δύο σαρανταπεντάρες μανάδες να συζητούν: "Εγώ το έκανα με το αγόρι μου απ' τα δεκαέξι". "Εγώ το είχα κάνει απ' τα δεκατέσσερα". Ωστόσο σε πολλά αγόρια, να έχετε υπόψη σας, το να είναι "προχωρημένη" μια κοπέλα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Δεν έχει τόση σημασία ούτε "στην εποχή αυτή που ζούμε" το αν κάποια έχει φιληθεί με αγόρια όταν μας αρέσει. Περισσότερη σημασία έχει το να έρθουμε πιο κοντά και να νιώσουμε την αγκαλιά. Συμπέρασμα: Μη φοβάστε τα αγόρια όσο τις φίλες σας. Τα αγόρια ενδιαφέρονται με διαφορετικό τρόπο για τα κορίτσια, απ' ό,τι τα κορίτσια μεταξύ τους.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Μαρι***** ****
23:56 Πέμπτη 14/09/2017
Γεια σας είμαι 16 χρόνων Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν ελαττώματα έτσι και εγώ έχω ένα το οποίο είναι η ζήλια Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στο ότι είμαι μια καλή μαθήτρια και οι προτερεοτητες μου είναι το σχολείο η οικογένεια και οι κολλητές μου Δεν ασχολούμαι με αγόρια και δε μου μένει χρόνος να ασχοληθώ κιόλας Όποτε δε τίθεται θέμα ζήλιας εκεί Ζηλεύω άτομα της ηλικίας μου καθώς και καταστάσεις που έχουν ζήσει Πχ Ζηλεύω ενα παιδί που απλά έχει γυρίσει το κόσμο ενώ εγώ μόνο σε μια χώρα έχω Πάει η ζηλεύω κορίτσια συνομήλικα μου που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν ακριβά ρούχα κάμερες κινητά κλπ Ενώ εγώ φοράω ρούχα της λαϊκής Επίσης επειδή εμένα μου αρέσουν οι ξένες γλώσσες μ θέλω να μαθαίνωΚατανοώ πως τα δίδακτρα είναι ακριβά και οι γονείς μου με το ζόρι ανταπεξερχονται και για αυτό δε θέλω να τους τα πω αυτά για να μη τους κάνω να αισθανθούν άσχημαΤι να κάνω για να τα περιορίσω αυτά τα συναισθήματα γιατί με κάνουν να νιωθω μειονεκτικά που δε μπορώ εγώ να τα έχω αυτά
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ