Νιώθω ένα ανθρώπινο ράκος, δεν έχω κάνει ποτέ σεξ, ούτε μπορώ να πλησιάσω γυναίκα...

11 Σεπτεμβρίου 2017
Ο 39χρονος αναγνώστης του boro.gr, Σωτήρης ρωτά

Είμαι 39 ετών και ντρέπομαι πάρα πολύ για αυτό που μου συμβαίνει. Είναι ένα ζήτημα πολύ δύσκολο και θέλω μια απάντηση οδό και σκληρή να είναι. Ποτέ δεν έχω καταφέρει να κάνω σεξ. Eίμαι ένα ράκος ανθρώπινο, γιατί καταλαβαίνω πια πως έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα. Φοβάμαι τόσα πολλά χρόνια να πλησιάσω μια γυναίκα. Eίμαι στα πρόθυρα της τρέλας. 

Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:

Αγαπητέ αναγνώστη, καθώς διαβάζω αυτά που έχετε γράψει παρατηρώ ότι επιζητείτε μια απάντηση στο ζήτημά σας, κάτι που δυστυχώς δεν είναι εύκολο εφόσον γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για εσάς.

Παρόλα αυτά, θα σας επισημάνω τα εξής ερωτήματα: αν έχετε ελέγξει την ύπαρξη κάποιου οργανικού προβλήματος ως αρχή; Είναι βασική προϋπόθεση για να γνωρίζετε ή να αποκλείσετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν και εφόσον έχετε προβεί σε κάποια τέτοια κίνηση και δεν οφείλετε σε οργανική διαταραχή, έχετε σκεφτεί να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχοθεραπευτή;

Γενικότερα θα ήταν καλό να γνωρίζετε πως οι σεξουαλικές δυσκολίες, είναι ένα σύμπτωμα μιας προϋπάρχουσας εσωτερικής δυσκολίας. Δηλαδή, μπορεί να οφείλετε σε ποικίλους λόγους και βαθύτερα εσωτερικά αίτια. Οι ψυχικές δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν και ίσως να μην τις κατανοείτε απόλυτα, βρίσκουν τον τρόπο και εκφράζονται μέσω της σεξουαλικής σας δυσκολίας, με αποτέλεσμα αυτό να διογκώνεται και συνεχίζεται.

Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι, ίσως το άγχος που μπορεί να έχετε ή ντροπή που μπορεί να νιώθετε να σας δυσκολεύουν να προσεγγίστε το άλλο φύλο. Ο φόβος επίσης μήπως δεν μπορέσετε να τα καταφέρετε είναι ανασταλτικός παράγοντας στη σεξουαλική πράξη, και έτσι στη σκέψη ότι δεν θα τα καταφέρετε, ο φόβος εντείνεται, το άγχος κυριεύει και η προσέγγιση του άλλου φύλου αναστέλλεται, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ανακαλύψει τι συμβαίνει, να προβληματιστεί και όχι να βάζετε ετικέτες στον εαυτό σας, δικά σας λόγια: έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα, γιατί έτσι βλέπετε και μένετε μόνο σε αυτό και όχι στο τι πραγματικά συμβαίνει.

Με εκτίμηση

Γωγώ Ανδριανάκη

Τηλ:6943072669

Mail:gogo_andrianaki@yahoo.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ