Τροφές που μας βοηθούν στο μαύρισμα

10 Ιουνίου 2013
  Και το μαύρισμα θέλει τον τρόπο του. Υπάρχουν μια σειρά από τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή της μελανίνης ενώ ταυτόχρονα δρουν σαν ασπίδα προστασίας από τα ηλιακά εγκαύματα. Ποιες είναι αυτές;



Τροφές πλούσιες σε α και β καροτίνη και γενικά όσες περιέχουν καροτινοειδή όπως τα καρότα, τα δαμάσκηνα, το σπανάκι, τα βερίκοκα.

Ευεργετικές είναι επίσης οι τροφές που περιέχουν λυκοπένιο όπως οι ντομάτες και γενικά οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Αυτές μας προστατεύουν βοηθώντας μας να μαυρίσουμε πιο γρηγορα, διατηρώντας το δέρμα μας πιο λείο και ελαστικό.



Τρώμε γαλακτοκομικά όπως γάλα και λευκά τυριά για την βιταμινη D. Επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως ακτινίδια, λεμόνια, πορτοκάλια, φράουλες, παπάγια, πράσινες πιπεριές και πεπόνια. Αυτές καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και επαναδομούν το κολλαγόνο. Τα αυγά και ειδικά ο κρόκος τους, περιέχουν βιταμίνη A που βοηθά στο γρήγορο μαύρισμα και φρούτα Μάνγκο που και αυτά περιέχουν αρκετή βιταμίνη A.



Επιλέγουμε λιπαρά ψάρια και οστρακοειδή που αποτελούν πολύ καλή πηγή Ω3 και Ω6 καλών λιπαρών, γνωστών για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα κάνει καλό χάρη στις φλαβονόλες της. Αυτές βοηθούν το δέρμα να προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτίνες και τα εγκαύματα. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό για να διατηρούμε το δέρμα μας χωρίς ρυτίδες και τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.



ΠΗΓΗ: faysbook.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ