Μπισκότα με ινδοκάρυδο

12 Σεπτεμβρίου 2017

Υλικά (για 30 περίπου)

120 γρ. (½ φλ. περίπου) βούτυρο (ή μαργαρίνη) ξεπαγωμένο,
½ φλ. ζάχαρη,
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας (ή 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια σε σκόνη),
1 αβγό,
1 ¼φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο,
1 φλ. τριμμένο ινδοκάρυδο,
1 ½ φλ. δημητριακά νιφάδες αραβοσίτου (Corn Flakes).

Εκτέλεση

Βάζετε τα κορν φλέικς σε μια νάιλον σακούλα και τα κοπανάτε, είτε περνώντας από πάνω τον πλάστη, είτε ένα μπουκάλι για να τα θρυμματίσετε (πρέπει να γίνουν ψιλοκομμένα). Μην τα αλέσετε στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη. Τα βάζετε σε ένα δισκάκι. Ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαν κρέμα, για 3-4 λεπτά και ύστερα ανακατεύετε μέσα με κουτάλι το αλεύρι και το ινδοκάρυδο, μέχρι να απορροφηθούν (μην τα χτυπήσετε).

Παίρνετε με κουταλιές το μίγμα, το πλάθετε σε μπαλίτσες και τις τυλίγετε στα θρυμματισμένα κορν φλέικς. Τις βάζετε πολύ αραιά (σε 7 εκ. απόσταση) στο ταψί και ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε στο ταψί για 2-3 λεπτά πριν τα βγάλετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν (αν χρειαστεί, ψήνετε τα μπισκότα σε 2 ταψιά που θα τους ανταλλάξετε τη θέση στο φούρνο στο μέσο του ψησίματος ή θα ψήσετε τα μπισκότα σε δυο δόσεις). Τα κρατάτε κλεισμένα σε κουτί μέχρι και 1 βδομάδα.

Πηγή: xrysessyntages.com

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ