Μπισκοτάκια λεμονιού

13 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτά τα μπισκότα γίνονται πολύ γρήγορα και ταιριάζουν τέλεια με κρέμα λεμονιού.

Υλικά συνταγής

  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 λεμόνι ακέρωτο (βιολογικό)

  • 170 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

  • 110 γραμ. ζάχαρη και 2 κ.σ. ζάχαρη έξτρα

  • 80 γραμ. ζάχαρη άχνη

  • 1/2 κ.γλ. βανίλια (εκχύλισμα) ή 1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα μπισκότα λεμονιού, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160-170 βαθμούς C στον αέρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κ.γλ. ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό.

Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού. Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο. Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ.

Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με την υπόλοιπη ζάχαρη (2 κ.σ.).

Ψήνουμε για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Πηγή: argiro.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy
Η Σκέψη της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy