Πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

<p style="text-align: justify;">Τα αγαπημένα μας μανιτάρια λεμονάτα στο φούρνο με μουστάρδα και δεντρολίβανο.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>
<p>1 κιλό πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας</p>
</li>
<li>
<p>70 ml ελαιόλαδο</p>
</li>
<li>
<p>50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)</p>
</li>
<li>
<p>300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (βλ. σελίδα 100) ή νερό</p>
</li>
<li>
<p>80 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας</p>
</li>
<li>
<p>1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, ώστε να γίνει σκόνη (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη,</p>
</li>
<li>
<p>με διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα)</p>
</li>
<li>
<p>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.<br /><br />Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.<br /><br />Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.<br /><br />Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.</p>
<p style="text-align: justify;"><em>Πηγή: gastronomos.gr</em></p>
<p style="text-align: justify;"><em> </em></p>

Σχετικά άρθρα