6 κακές συνήθειες που σε μεγαλώνουν

15 Σεπτεμβρίου 2017

Κακές συνήθειες έχουν όλοι, οπότε δεν θα μπορούσες να αποτελείς την εξαίρεση του κανόνα. Οι ειδικοί, πάντως, τόνίζουν ότι 6 συγκεκριμένες είναι αυτές που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη από την πραγματική σου ηλικία. Αμαρτία δεν είναι;

1. Ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όχι μόνο όταν βγαίνει στην παραλία, αλλά ακόμα και όταν τους καλοκαιρινούς μήνες βγαίνεις από το σπίτι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά, ξεκινώντας από το δέρμα σου.

2. Δεν κοιμάσαι αρκετά

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και την εμφάνισή σου είναι το να μην κοιμάσαι όσο πρέπει, δηλαδή 7-8 ώρες καθημερινά.

3. Δεν τρως λαχανικά και φρούτα

Πολύ κακή συνήθεια. Και τα δυο, στην πλειοψηφία τους, έχουν βάση το νερό, οπότε ενυδατώνεται ο οργανισμός σου. Εάν δεν τα καταναλώνεις, το δέρμα σου θα αρχίσει να στεγνώνει με πρώτο «θύμα» την εμφάνισή σου.

4. Τρως πολλή ζάχαρη

Οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης βλάπτουν σοβαρά την εμφάνισή σου, καθώς προκαλούν ακμή, αλλά και διάφορους ερεθισμούς στο δέρμα σου.

5. Καπνίζεις

Έρευνες έχουν δείξει ότι γυναίκες που καπνίζουν συστηματικά κάνουν ρυτίδες στην περιοχή γύρω από το στόμα και «σακούλες» στα μάτια.

6. Πίνεις πολύ αλκοόλ

Εάν δεν έχεις μέτρο στο πόσο πίνεις, είναι σίγουρο ότι θα δεις τα δυσάρεστα αποτελέσματα στην υγεία σου σίγουρα και κατ’ επέκταση στην εμφάνισή σου. Εκτός από τιςβλαβερές του συνέπειες για τα ζωτικά σου όργανα (βλ. συκώτι), το αλκοόλ έχει την τάση να προκαλεί αφυδάτωση.

Δ.Μ.

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ