Παντζάρι: Ο φίλος του αθλητή

20 Σεπτεμβρίου 2017

Πολύ μεγάλη σημασία μετά την άθληση ή τη γυμναστική μας έχει η λέγομενη αποκατάσταση. Σωστή διατροφή και ξεκούραση είναι τα βασικά "όπλα" των αθλούμενων τόσο απέναντι στην σωματική κόπωση, όσο και την πιθανότητα τραυματισμών. Οι ειδικοί τονίζουν ότι, διατροφικά, πολύ μεγάλο ρόλο στη σωστή αποκατάσταση παίζει το κόκκινο τεύτλο, το κοινώς αποκαλούμενο παντζάρι.

Οι περισσότεροι καταναλώνουν κάποια ενεργειακή μπάρα ή μπανάνα (λόγω του κάλιου που περιέχει).
Οι ειδικοί, όμως, τονίζουν ότι ο χυμός του κόκκινου τεύτλου μπορεί να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσμα
τα για την "ξεκούραση" των μυών σου.

Αυτό προκύπτει από έρευνα πανεπιστημίου της Γαλλίας, που διενερήθηκε σε 30 άνδρες ηλικίας 18 - 30 ετών που γυμναζόνταν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα να πίνουν για τρεις μέρες 250 ml χυμού τεύτλου. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Οι ειδικοί μετά από αναλύσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κόκκινα τεύτλα αποτελούν σημαντική πηγή νιτρικών αλάτων, φαινολικών οξέων και επίσης περιέχουν βιοδραστικές χρωστικές ουσίες που είναι γνωστές για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις τους.

Μάλιστα, αναμένεται να διεξαχθούν νέες έρευνες για να διασαφηνιστεί ποιους άλλους σχετικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου οργανισμού υποστηρίζει το κόκκινο τεύτλο.

Δ.Μ.

Με πληροφορίες από www.e-sante.fr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...