Λαθραία καύσιμα μετέφερε το δεξαμενόπλοιο που απαντλούσε καύσιμα από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

20 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Lassea» γιατί, σύμφωνα με το Λιμενικό, στα διπύθμενα του πλοίου εντοπίστηκε μετά από έφοδο των λιμενικών αρχών ποσότητα λαθραίων καυσίμων.

Αυτή την ώρα οι συλληφθέντες βρίσκονται στον λιμένα Πειραιά και πρόκειται να περάσουν αυτόφωρο.

Υπενθυμίζεται ότι το «Lassea» έπαιρνε μέρος στην επιχείρηση απάντλησης καυσίμων του «Αγία Ζώνη ΙΙ» αλλά χθες το μεσημέρι αποχώρησε από την επιχείρησή καθώς έληξαν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του.

Αμέσως μετά και σε έλεγχο που έγινε από τις λιμενικές αρχές διαπιστώθηκε η ποσότητα των λαθραίων καυσίμων στα διπύθμενά του.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Α' Μηχανικού του Δ/Ξ – Π/Φ “ΛΑΣΣΑΙΑ” Ν.Π. 11860 προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για παράβαση του “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου του Δ' ΤΕΣ (Τελωνείο Επίβλεψης Συγκροτημάτων) Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Το εν λόγω πλοίο διενεργούσε απάντληση πετρελαιοειδών μιγμάτων από το ναυάγιο του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” Ν.Π. 11763.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία». 

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Μυστήριο με την ποσότητα καυσίμων στο μοιραίο δεξαμενόπλοιο που μόλυνε τον Σαρωνικό

Συνεχίζεται η «μάχη» με τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος: Αναλυτικά οι ενέργειες που έκανε για την αντιμετώπιση του περιστατικού ρύπανσης

Μάχη για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας - Μηνύσεις κατέθεσαν οι δήμαρχοι Πειραιά, Γλυφάδας και Αλίμου

Εντάλματα σύλληψης για τη ρύπανση στον Σαρωνικό


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ