«Καρβέλι» με κοτόπουλο

23 Σεπτεμβρίου 2017

Η μητέρα μου πάντα έφτιαχνε στο σπίτι μας «ρολό», μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς τυλιγμένος σε μπόλια (πάννα). Όσο περνούσαν όμως τα χρόνια, η βερσιόν ρολού γινόταν όλο και πιο υγιεινή. Στην αρχή βγήκε η «πάννα» και σιγά – σιγά αντικαταστάθηκε και το περιεχόμενο με κιμά κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα «ρολό», που δεν έχει πια κυλινδρικό σχήμα αλλά παραμένει πεντανόστιμο. Το ψήνω σε μακρόστενη φόρμα ώστε να κρατά κάποιο σχήμα. Το γάλα θα μαλακώσει το κοτόπουλο και θα το κρατήσει ζουμερό. Όσο περισσέψει το κάνετε σάντουιτς. Είναι τέλειο!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτάλι μουστάρδα Ντιζόν
100γρ. ψωμί χωρίς κόρα, φουσκωμένο σε ½ φλιτζάνι γάλα
λίγη ρίγανη ξηρή
2 αβγά
ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
½ φλ. λευκό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί. Τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας. Με τη βοήθεια ενός πινέλου ζαχαροπλαστικής αλείφετε καλά μια μακρόστενη φόρμα με ελαιόλαδο (μην το τσιγκουνευτείτε, βάλτε αρκετό).

  3. Τοποθετείτε στη φόρμα το μίγμα του κοτόπουλου και με ένα κουτάλι το πιέζετε να απλωθεί καλά. Αλείφετε την επιφάνειά του με ακόμη λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο για 20 λεπτά.

  4. Αναποδογυρίζετε το «καρβέλι» σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχετε αλείψει με ελαιόλαδο. Περιχύνετε το «καρβέλι»με το κρασί και το βάζετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί.

  5. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε φέτες. Μου αρέσει να το σερβίρω με πατατοσαλάτα. Κρύο είναι πολύ ωραίο σε σάντουιτς με μουστάρδα και ντομάτα.

Πηγή: xrysessyntages.com/Γαλατία Παμπορίδη

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ