Ισπανία: Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη

22 Σεπτεμβρίου 2017

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή έναν άνδρα ο οποίος, όπως ανακοίνωσε, είχε στενή σχέση με κάποιους από τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις του περασμένου μήνα στη Βαρκελώνη, όταν τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα βαν για να χτυπήσουν πεζούς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίθεση, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους.

Ο Μαροκινός, 24 ετών, είναι κάτοικος Ισπανίας και είχε διασυνδέσεις με τον ισλαμιστικό πυρήνα που έλαβε μέρος στην επίθεση, ιδιαίτερα με τον ιμάμη Αμπντελμπάκι Ες Σάτι, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αστυνομία ερευνά τον ρόλο που είχε ο άνδρας στην απόκτηση ουσιών, ειδικά υπεροξείδιου του υδρογόνου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κάπου 100 κιλών εκρηκτικών TATP, ανέφερε το υπουργείο.

Ο πυρήνας είχε συγκεντρώσει περίπου 120 φιάλες βουτανίου σε ένα σπίτι σε πόλη νότια της Βαρκελώνης με τις οποίες, όπως δήλωσε η αστυνομία μετά τις επιθέσεις, σχεδίαζε να εξαπολύσει μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση.

Έκρηξη η οποία κατέστρεψε το σπίτι στην πόλη Αλκανάρ στις 16 Αυγούστου, την παραμονή της επίθεσης στη Βαρκελώνη, προκλήθηκε τυχαία από τον πυρήνα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Σάτι, που φέρεται να ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των τρομοκρατών, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.

Έξι από τους υπόπτους σκοτώθηκαν από την αστυνομία στη διάρκεια των επιθέσεων και τέσσερις έχουν συλληφθεί, με δύο από αυτούς να βρίσκονται στη φυλακή.

Η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 201 ανθρώπους οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, συνδέονται με ισλαμιστές μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη βαθμίδα 4, δηλαδή μία βαθμίδα κάτω από το μέγιστο επίπεδο, τον Ιούνιο του 2015.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Νεκρός ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στη Βαρκελώνη

Γιουνές Αμπουγιακούμπ: Ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τρόμο και θάνατο στη Βαρκελώνη και καταζητείται σε όλη την Ευρώπη

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε ο πυρήνας των επιθέσεων στην Καταλονία

Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές του μακελειού στη Las Ramplas


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...