Βανέσσα Ρεντγκρέιβ: Μια ακτιβίστρια με ψυχή γεμάτη αγάπη!

23 Σεπτεμβρίου 2017

Ήταν ένα ντοκυμαντέρ φτιαγμένο με γνώση το συναίσθημα, τον αλτρουισμό, την αλληλεγγύη, τη συμπόνια και πάνω απ'ολα την πίστη στο δικαίωμα του ανθρώπου για αξιοπρέπεια και ελευθερία!!

Η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο δίνοντας τίτλο στο ντοκυμαντέρ της για τους "πρόσφυγες" τη Σαιξπηρική φράση "Θαλασσινά Δεινά".

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις σκηνοθετικές της ικανότητες. Είναι το ελάχιστο που θα προσέξει ο θεατής.


Αυτό που σε συναρπάζει ειναι η ψυχή που καταθέτει στην αγωνία της να παρουσιάσει όσο πιο πειστικά το ανθρώπινο δραμα των προσφύγων.

Τονίζει την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος απο την Ευρώπη και εξηγεί τη προθεση της να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη.

Ζητά απ'ολους εμάς να συμβάλλουμε.

Να βγούμε απο τον ασφαλή προσωπικό μας λήθαργο και να μπούμε στη θέση αυτών των ανθρώπων που βιώνουν το μόνιμο φόβο εξόντωσης τους.

Μιλούν πρόσφυγες και ένα ρίγος σε διαπερνά. Δεν πιστεύεις ότι μπορεί ένας άνθρωπος ν'αντεξει και να επιβιώσει σε συνθήκες τόσο απάνθρωπης σκληρότητας.
Μα ακόμα και αν επιβιώσει, οι ψυχικές ρωγμές είναι ανεπανόρθωτες. Οι οδυνηρές εμπειρίες στοιχειώνουν τις ψυχές τους. Ζουν με την αδρεναλίνη να δηλητηριάζει το αίμα τους, συγκλονισμένοι και απεγνωσμένοι!!

Εύχομαι για όσους απο εσάς το δείτε στους κιν/φους να είναι το ίδιο δυνατό με το χτύπημα στο στομάχι που ένιωσα και εγώ βλέποντας το.

Εύχομαι να μην έχει ξεχαστεί την επόμενη μέρα.

Εύχομαι για μας τους ίδιους να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι ζώντας για τους άλλους γλιτώνουμε το πιο βασανιστικό μαρτύριο που είναι η κόλαση. Γιατί κόλαση είναι η άδεια καρδιά!!

 

Αννα Δρούζα

 

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε για το έργο τους, τις ανθρωπιστικες οργανωσεις,Γιατρούς χωρίς σύνορα, praxis, safe passage.

Ευχαριστούμε το Λόρδο Άλφρεντ Νταμπς για τον ανθρωπισμό του.

Είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του "Θέλω μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής μου ν'αγωνιζομαι γιαυτο"

Ευχαριστούμε και τη Μιμή Ντενίση

Ευχαριστούμε το φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας" για την αξιόλογη δουλειά τους, δίνοντας μας την ευκαιρία κάθε χρόνο να βλέπουμε αριστουργήματα!

Η Βανέσσα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες για το παράδειγμα που δώσανε παγκόσμια με την ανθρωπιά τους!!

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...