Φρέσκος σολωμός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο

26 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν η πλούσια γεύση του σολωμού, παντρεύεται αρμονικά με τα μοναδικά αρώματα του βούτυρου και των μυρωδικών, το γευστικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Υλικά συνταγής

Για το αρωματικό βούτυρο

50 γραμ. βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)

½ λεμόνι – ξύσμα

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. άνιθος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον σολωμό

4 φιλέτα σολωμός ή 4 φέτες σολομός φρέσκος

2 φέτες λεμόνι κομμένες στη μέση

λίγα κλωνάρια άνηθο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σολωμό στο φούρνο, βάζοντας το βούτυρο σε μπολάκι, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με την λάμα του μαχαιριού, και αδειάζουμε το μείγμα σε 1 κομμάτι μεμβράνη. Το τυλίγουμε σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες (θα γίνει σαν μικρό λουκάνικο το σχήμα). Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15′ να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε.

Απλώνουμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μέγεθος (Α4), ακουμπάμε επάνω από 1 κομμάτι φέτα ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Κόβουμε σε φέτες το αρωματικό βούτυρο. Ακουμπάμε από 1 φέτα βούτυρο στο ψάρι, μισό κομμάτι φέτα λεμόνι και ένα κλωνάρι άνιθο. Αλείφουμε την λαδόκολλα περιμετρικά με ασπράδι αυγού. Διπλώνουμε από πάνω σε πακέτο και κλείνουμε πολύ καλά την λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...