Έχασα 20 κιλά σε 3 μήνες. Είναι κακό για την υγεία μου;

Είμαι 16 ετών, 1,83 και έχασα 20 κιλά μέσα σε 3 μήνες, δηλαδή από 115 σε 95 κιλά. Είναι ασφαλές να χάνεις τόσα κιλά στο συγκεκριμένο διάστημα;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχει σημασία τόσο το πόσο γρήγορα έχασες τα κιλά. Αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι τι «κιλά» είναι αυτά που έχασες, καθώς και ο τρόπος που τα έχασες, το πώς εκπαιδεύτηκες για να τα κρατήσεις μακριά και η προηγούμενη διατροφική σου κατάσταση.

Συνήθως σε ένα τόσος σύντομο διάστημα δεν προλαβαίνει κανείς να μάθει να τρέφεται σωστά. Επίσης το γεγονός ότι είσαι στην ανάπτυξη σημαίνει ότι ναι μεν έχεις αυξημένο μεταβολισμό και μπορείς σχετικά εύκολα να χάσεις λίπος, αλλά αν δεν καλύπτεις τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά και αν η προηγούμενη σου διατροφή ήταν ακατάστατη τότε μπορεί να εμφανίσεις έντονες ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να επηρεάσουν την σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη σου.

Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς έναν πτυχιούχο διαιτολόγοι διατροφολόγο ο οποίος θα αξιολογήσει την κατάσταση θρέψης σου και τις διαιτητικές σου συνήθειες και θα σε μάθει να τρέφεσαι σωστά και να βελτιώσεις την σχέση σου με την τροφή.

Απέργη Κυριακή
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος 
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Στο www.kiriakiapergi.gr, www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Δίαιτα τον χειμώνα: 9 συμβουλές για τέλεια σιλουέτα!

Είμαι υπέρβαρος με χοληστερίνη. Μπορούν τα βότανα να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό μου;

 

 

Σχετικά άρθρα