Γ. Σγουρός: Επέλεξαν την τακτική του ξαφνικού θανάτου για χιλιάδες εργαζομένους

Η τακτική του ξαφνικού θανάτου που επέλεξε η κυβέρνηση για χιλιάδες εργαζομένους, έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές του διαλόγου και της ελεύθερης έκφρασης, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε ανακοίνωσή του για την απόφαση να διακοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που μένουν άνεργοι εν μία νυκτί προσθέτουν έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των απολύσεων και της ανεργίας, σημειώνει ο κ. Σγουρός υποστηρίζοντας πως η όποια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου φορέα από το Σεπτέμβριο, όπως εξαγγέλθηκε, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει ως αφετηρία την εμπειρία και τις ικανότητες των ήδη εργαζομένων, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθεί και το πολύτιμο ιστορικό αρχείο της. “Το αρχείο αυτό αποτελεί ανεκ τίμητο στοιχείο της πολιτιστικής, κοινωνικής και ιστορικής μας κληρονομιάς, που θα πρέπει να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές

Σχετικά άρθρα