Του ζήτησα να χωρίσουμε αλλά μετά μετάνιωσα. Πώς θα τον ξανακερδίσω;

Είμαι 24 ετών και τον περασμένο Ιανουάριο γνώρισα έναν τύπο από άλλη πόλη με 14 χρόνια διαφορά. Υπήρχε το συναίσθημα από την πρώτη στιγμή που κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον. Ύστερα αρχίσαμε να μιλάμε και έδειχνε προθυμία να έρχεται να με βλέπει κάθε 2 εβδομάδες. Υπήρχε πολύ αυθορμητισμός και βιασύνη από τη μεριά του, πράγμα που με έκανε να τρομάξω και να τραβηχτώ. Του ζήτησα χρόνο. Ένιωθα άσχημα από τη μια που του έκοβα τη φόρα, αλλά από την άλλη, ένιωθα πίεση. Σαν να προσπαθούσε να μου βγάλει συναίσθημα με το ζόρι. Του είχα ζητήσει 3 φορές να χωρίσουμε. Πληγώθηκε, αλλά λέει «εγώ είμαι εδώ για σένα, όταν νιώσεις έτοιμη».

Τέλος πάντων, μετά από λίγους μήνες έκανε κάποια πράγματα όμορφα που χωρίς να το καταλαβαίνω άρχισα να έχω συναισθήματα γι’ αυτόν. Παρόλο που πολλές φορές τον μιλούσα άσχημα και απότομα, πράγμα που σιχαίνεται. Άλλαξα όμως, του ζήτησα συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου στο παρελθόν και του εξήγησα για ποιον λόγο έγιναν όλα. Αυτός δείχνει να είναι μπερδεμένος. Δε μου μιλάει όπως παλιά. Δεν είναι τόσο διαχυτικός και εκφραστικός όπως παλιά που εγώ θα το ήθελα πολύ. Τώρα μου λέει πως όλο αυτό μεταξύ μας είναι δύσκολο λόγω της απόστασης, αλλά λέει πως ακόμα έχει συναισθήματα για μένα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι να κάνω για να τον ξανακερδίσω. Με θέλει ακόμα ή συνεχίζω να ελπίζω χωρίς λόγο;

H απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Φαίνεται πως απουσίαζε ο συγχρονισμός στα συναισθήματα τα δικά σας και του συντρόφου σας. Ο σύντροφος σας είχε πιο παρορμητική και διαχυτική συμπεριφορά στην αρχή, ενώ εσείς χρειαζόσασταν χρόνο να νιώσετε πιο βαθιά συναισθήματα για εκείνον. Δεν κάνατε κάτι λάθος, απλά ακολουθήσατε τα συναισθήματά σας.

Από την άλλη, ο σύντροφός σας μπορεί να έχασε τον ενθουσιασμό της αρχής ή να κουράστηκε γιατί κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να σας «κατακτήσει».

Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του, να του δηλώσετε την πρόθεση σας να συνεχίσετε μαζί του. Η υπομονή επίσης θα βοηθήσει στην περίπτωση που κι εκείνος θέλει να προχωρήσετε μαζί. Μπορεί να χρειάζεται λίγο χρόνο να επανέλθει συναισθηματικά. Τέλος είναι σημαντικό να θυμάστε πως εφόσον μιλήσετε μαζί του, η τελική απόφαση είναι δική του και χρειάζεται να τη σεβαστείτε (εφόσον οι δικές σας προθέσεις είναι ξεκάθαρες).

 

Γεωργία Πουλημενέα

Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος υγείας

mentalcare.gr

Σχετικά άρθρα