Μηλόπιτα κέικ σε 5′

<p>Μοσχομυριστή, αφράτη, εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα κεικ! Πολύ οικονομική και νόστιμη συνταγή</p>
<p><strong>Υλικά συνταγής</strong></p>
<p>Για το κέικ</p>
<p>170 γραμ. βούτυρο μαλακό</p>
<p>140 γραμ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη</p>
<p>2 μεγάλα αυγά</p>
<p>200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)</p>
<p>1 πρέζα αλάτι</p>
<p>ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι</p>
<p>125 γραμ. γάλα πλήρες ή ξινόγαλο</p>
<p>2 μεγάλα σφιχτά μήλα κομμένα σε καρέ ενός εκατοστού</p>
<p>Για το τελείωμα</p>
<p>2 κ.σ καστανή ζάχαρη</p>
<p>2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου</p>
<p>άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για την εύκολη μηλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις (ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα). Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι στρογγυλό 20 ή 22 εκατ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο (ή στρωμένο με αντικολητικό χαρτί).</p>
<p>Με μίξερ χειρός, χτυπάμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να κρεμώσει το μίγμα.</p>
<p>Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα. Εναλλάξ, ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.</p>
<p>Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στη ζύμη του κέικ.</p>
<p>Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.</p>
<p>Ψήνουμε για περίπου 50′ στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του κέικ.</p>
<p>Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.</p>
<p>Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με άχνη και κανέλα κατά βούληση</p>
<p><strong>Extra tips</strong></p>
<p>Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το κέικ στην προτελευταία  πάνω σχάρα.</p>
<p>Αν δεν έχετε μίξερ, χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα