Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες αποκτούν το δικαίωμα… να οδηγούν

27 Σεπτεμβρίου 2017

Δικαίωμα στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να οδηγούν παραχωρείται με βασιλικό διάταγμα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το βασίλειο.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε να εκδίδονται άδειες οδήγησης και για τις γυναίκες. Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα πολλών γυναικών στο βασίλειο, αρκετές από τις οποίες είχαν φυλακιστεί διότι αψήφησαν την απαγόρευση.

Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2018 στο υπερσυντηρητικό βασίλειο του Κόλπου.

Στο πλαίσιο ενός πακέτου οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στο βασίλειο με ορίζοντα το 2030, με στόχο κυρίως τον περιορισμό της εξάρτησης από το πετρέλαιο, το Ριάντ μοιάζει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς για τις γυναίκες στη χώρα, οι οποίες για παράδειγμα πρέπει να έχουν έγκριση κάποιου «κηδεμόνα» τους, ενός άνδρα της οικογένειας τους - συνήθως του πατέρα, του συζύγου ή του αδελφού τους - για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

Η διπλωματία των ΗΠΑ χαιρέτισε την ανακοίνωση, με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ να κάνει λόγο περί ενός «μεγάλου βήματος προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πηγή: naftemporiki.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...