Διατροφή και άσκηση: Αυτές είναι οι τροφές για σούπερ κοιλιακούς!

Και ποιος δεν θέλει να έχει σούπερ κοιλιακούς! Πώς θα το καταφέρεις; Οι ειδικοί λένε ότι το πρόγραμμα γυμναστικής σου θα πρέπει να συνδυάζεται με σωστή διατροφή, ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να φας και το όχι, εάν θέλεις οι κοιλιακοί σου να κάνουν την εμφάνισή τους!

Τι να φας

1. Γιαούρτι

Εκτός από το γεγονός ότι περιέχει μια κούπα περιέχει 23 γραμμάρια πρωτεΐνης, το γιαούρτι ενδείκνυται καθώς αποτελεί ιδανική πηγή προβιοτικών και ασβεστίου, που συμβάλλει στην… μεγάλη αποκάλυψη.

2. Πρωτεΐνη σε σκόνη

Απαραίτητη, γιατί περιέχει αλυσίδα διακλαδισμένων αμινοξέων (BCAA), που βοηθάει στην αποκατάσταση των μυών και στο να μην επιβαρύνονται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της άσκησής σου.

3. Τροφές ολικής αλέσεως

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, που προέρχονται από τις τροφές ολικής αλέσεως, σου δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια για να βάλεις μεγαλύτερη ένταση στο πρόγραμμά σου. Παράλληλα, οι τροφές ολικής αλέσεως μειώνουν δραστικά το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Το καστανό ρύζι και το σιτάρι πρέπει να είναι ψηλά στις προτιμήσεις σου.

4. Σπαράγγια

Είναι πλούσια σε προβιοτικές ίνες, που ενεργοποιούν τα «καλά» βακτήρια στο πεπτικό σου σύστημα και μειώνουν το φούσκωμα που μπορεί να νιώθεις στην κοιλιά σου. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες σε βοηθούν να κρατήσεις τους κοιλιακούς σου αλλά και όλους τους μύες σου δυνατούς.

5. Αμύγδαλα

Εκτός από το γεγονός ότι καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα και τη κατακράτηση υγρών, οι μη – ζυμώσιμες ίνες που περιέχουν συμβάλλουν τα μέγιστα στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου.

6. Πράσινο τσάι

Δεν το τρως, το πίνεις! Εκτός από αντιοξειδωτικό και άκρως διουρητικό, το πράσινο τσάι συμβάλλει στην άυξηση της κατανάλωσης οξυγόνου την ώρα της άσκησης, που το σώμα σου χρησιμοποιεί ως «καύσιμο», καθώς ιδρώνει.

Απαγορεύεται να φας:

1. Κορεσμένα Λιπαρά

Τροφές που περιέχουν κορεσμενα λιπαρά απαγορεύονται δια ροπάλου, εάν θέλεις οι φίλες σου να παίζουν… σκάκι στην κοιλιά σου.

2. Υπερ-επεξεργασμένες τροφές

Περιέχουν «κακούς» υδατάνθρακες, εξαιτίας των οποίων και το λίπος συσσωρεύεται, και νιώθεις ένα μόνιμο πρήξιμο στην κοιλιά σου.

3. Αλκοόλ

Εκτός από το ότι περιέχει πολλές θερμίδες, έρευνες έχουν δείξει ότι – ειδικά στις γυναίκες – είναι «ένοχο» για την υψηλή συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά σου. Επίσης, σε κάνει να θέλεις να φας ό, τι βρεις μπροστά σου!

Δ.Μ.

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ενώ κάνω διατροφή, δεν βλέπω διαφορές στο σώμα μου. Τι άσκηση πρέπει να ξεκινήσω;

Διατροφή και άσκηση: Τι να φας πριν και μετά το γυμναστήριο;

Θέλω να χάσω δέκα κιλά… Πρέπει να συνδυάσω διατροφή και άσκηση;

Σχετικά άρθρα