Κέικ με νιφάδες βρώμης

<p>Φτιάξτε αυτά τα απίθανα muffins με βρώμη για πρωινό, για σνακ ή για έναν γιορτινό μπουφέ</p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>3/4 φλ. ελαιόλαδο</p>
<p>2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι</p>
<p>1/2 φλ. νιφάδες βρώμης</p>
<p>3 κ.σ. μελάσα ή πετιμέζι</p>
<p>1 κοφτή κ.γ. σόδα</p>
<p>1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες (κατά προτίμηση)</p>
<p>3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης</p>
<p>3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ</p>
<p>1 κ.γλ δυόσμο αποξηραμένο</p>
<p>1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</p>
<p>πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για το κέικ με βρώμη, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και τις νιφάδες βρώμης .</p>
<p>Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ. Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Προσοχή, γιατί το μείγμα φουσκώνει και χύνεται! Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη μελάσσα ή το πετιμέζι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι, στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.</p>
<p>Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο).</p>
<p>Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για muffins. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα