Πώς θα χάσω κιλά για να βελτιώσω το σώμα μου;

Είμαι 13 χρονών και θέλω να χάσω κιλά. Το ύψος μου είναι 1,70 και το βάρος μου 73 κιλά. Πώς μπορώ να χάσω κιλά, ώστε να μπορέσω να βελτιώσω το σώμα μου;

Στο ερώτημά σας απαντά η Έμη Σακελλαρίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Λαμβάνοντας υπόψιν τις καμπύλες ανάπτυξης παρατηρούμε πως είστε στην κατηγορία του υπέρβαρου. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βρείτε λύσεις σε υποθερμιδικές δίαιτες γεμάτες στερήσεις εφόσον βρίσκεστε σε μια ηλικία που το σώμα σας ακόμη διαμορφώνεται και αναπτύσσεται Θα σας πρότεινα λοιπόν, να ακολουθήσετε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Υγιεινός τρόπος ζωής

Για την ακρίβεια,  θα σας πρότεινα να καταναλώνετε 5 γεύματα την ημέρα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μεγάλο ποσοστό αυτών να αποτελούν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Όσον αφορά τα κυρίως γεύματα μέσα στην εβδομάδα θα μπορούσαν να αποτελούνται από πρωτεΐνες όπως ψάρι, κοτόπουλο, και λιγότερο κόκκινο κρέας σε συνδυασμό με λαχανικά και 1 φέτα ψωμί ή μικρή ποσότητα ζυμαρικών ολικής αλέσεως,επίσης 2-3 φορές την εβδομάδα όσπρια και λαδερά, και μια φορά την εβδομάδα ζυμαρικά ολικής αλέσεως με σαλάτα και λίγη πρωτεΐνη (αυγό, τυρί, κοτόπουλο).

Υγιεινά σνακ

Επιλέγουμε υγιεινά σνακ όπως φρούτα με ξηρούς καρπούς, λαχανικά με λίγο τυρί, μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη, και αποφεύγουμε σοκολάτες, μπισκότα, πατατάκια κτλ

Πρωινό!

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας μας είναι το πρωινό το οποίο δεν θα πρέπει να παραλείπεται καθώς θα μας δώσει ενέργεια και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσουμε την μέρα μας!!

Άσκηση

Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει η άσκηση από μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Θα μπορούσατε λοιπόν να βρείτε κάποιο άθλημα που σας ταιριάζει και σας διασκεδάζει ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας να αλλάξει και να έχετε ένα ιδανικό, φυσικό αποτέλεσμα χωρίς στερήσεις και υπερβολές.

Έμη Σακελλαρίου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
τηλ:6939135360
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είμαι 12 χρονών και 55 κιλά. Πρέπει να χάσω βάρος;

Προσπαθώ να χάσω βάρος, αλλά δεν μπορώ να κόψω τα γλυκά! Τι να κάνω;

Είμαι 12 χρονών και ντρέπομαι για το βάρος μου: Έχω ύψος 1,61 και ζυγίζω 61 κιλά. Πώς να χάσω βάρος;

 

Σχετικά άρθρα