Δεν γυμνάζομαι και θελω να χάσω 10 κιλά. Τι να κάνω;

Είμαι 15 χρονών και ζυγίζω 59 κιλά. Θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να χάσω 10 κιλά. Προσπαθώ να κάνω δίαιτες , αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν γυμνάζομαι καθόλου. Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να τρώω και τι όχι και μια μικρή διατροφή;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Έμη Σακελλαρίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τις καμπύλες βάρους- ηλικίας αναγνωρίζουμε πως βρίσκεστε σε φυσιολογικά επίπεδα. Θα ήθελα να μου αναγράφετε και το ύψος σας για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ηλικία που βρίσκεστε μια δίαιτα φτωχή σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά θα ήταν απαγορευτική.

Γενικά θα σας πρότεινα να τρέφεστε υγιεινά και να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα για να έχετε ένα υγιές δυνατό και όμορφο σώμα. Μη περιορίζεστε στον αριθμό που γράφει η ζυγαριά καθώς αυτό μπορεί να σας γίνει εμμονή και να χάσετε την ουσία. Θα σας συμβούλευα να δείτε με πιο θετική ματιά το σώμα σας, να το αγαπήσετε και να το φροντίσετε! Σηκωθείτε λοιπόν από την καρέκλα και τρέξτε στο κοντινό κατάστημα της γειτονιά σας να αγοράσετε τρόφιμα που θα σας χαρίσουν ομορφιά, λάμψη, δύναμη και ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις επιβαρυμένες λόγω ηλικίας υποχρεώσεις σας.

Έμη Σακελλαρίου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

τηλ:6939135360

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ενώ όλοι μου λένε ότι είμαι λεπτή, εγώ θέλω να χάσω κιλά. Τι να κάνω;

Είμαι στην εφηβεία και θέλω να χάσω κιλά με φυσικό τρόπο. Πώς θα τα καταφέρω;

Θέλω να χάσω κιλά από την περιφέρεια αλλά δεν τρώω ψάρι και κρέας

 

Σχετικά άρθρα