Δεν γυμνάζομαι και θελω να χάσω 10 κιλά. Τι να κάνω;

30 Σεπτεμβρίου 2017
Η 15χρονη Τάνια, αναγνώστρια του boro.gr, ρωτά

Στο ερώτημά σας απάντησε η Έμη Σακελλαρίου, Διαιολόγος - Διατροφολόγος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι 15 χρονών και ζυγίζω 59 κιλά. Θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να χάσω χάσω 10 κιλά. Προσπαθώ να κάνω δίαιτες , αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν γυμνάζομαι καθόλου. Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να τρώω και τι όχι και μια μικρή διατροφή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τις καμπύλες βάρους- ηλικίας αναγνωρίζουμε πως βρίσκεστε σε φυσιολογικά επίπεδα. Θα ήθελα να μου αναγράφετε και το ύψος σας για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ηλικία που βρίσκεστε μια δίαιτα φτωχή σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά θα ήταν απαγορευτική.
Γενικά θα σας πρότεινα να τρέφεστε υγιεινά και να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα για να έχετε ένα υγιές δυνατό και όμορφο σώμα. Μη περιορίζεστε στον αριθμό που γράφει η ζυγαριά καθώς αυτό μπορεί να σας γίνει εμμονή και να χάσετε την ουσία. Θα σας συμβούλευα να δείτε με πιο θετική ματιά το σώμα σας, να το αγαπήσετε και να το φροντίσετε! Σηκωθείτε λοιπόν από την καρέκλα και τρέξτε στο κοντινό κατάστημα της γειτονιά σας να αγοράσετε τρόφιμα που θα σας χαρίσουν ομορφιά, λάμψη, δύναμη και ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις επιβαρυμένες λόγω ηλικίας υποχρεώσεις σας.

Έμη Σακελλαρίου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
τηλ:6939135360
emmiesakellariou@gmail.com

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...