Ιωάννης Νίκου

Ο Ιωάννης Νίκου είναι κάτοχος Diploma (Dip) στην Εργασιακή Ψυχολογία, Higher National Diploma (HND) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Μεταπτυχιακού (Msc) στην Ψυχοθεραπεία, μέσω του Συνθετικού Μοντέλου Προσέγγισης από το University of Derby.

Έχει διατελέσει σύμβουλος εκπαίδευσης στελεχών πωλήσεων και διαθέτει εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στην στήριξη – συμβουλευτική νοσηλευομένων ασθενών. Επίσης, μέσω της πτυχιακής του έρευνας, ασχολείται με τη μελέτη και στήριξη των ατόμων που έχουν υποστεί δευτερογενή ψυχικό τραυματισμό, μέσω της φροντίδας ψυχικά ή/και σωματικά τραυματισμένων ασθενών (νοσηλευτές, φροντιστές, συνοδοί, συγγενείς κ.α.).

Ακόμη, είναι ενεργό μέλος της Μ.Κ.Ο Best Buddies Greece, με εθελοντική προσφορά στο έργο κοινωνικοποίησης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Διατηρεί γραφείο στον Νέο Κόσμο, όπου δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια καθώς και διοργανώνει ομάδες αυτογνωσίας – αυτοβελτίωσης.

Η κλινική του εμπειρία περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες στο πλαίσιο προβλημάτων που αφορούν αγχώδεις διαταραχές, προβλήματα σχέσεων, εργασιακό άγχος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, διαχείριση τραυματικών εμπειριών.

Το θεραπευτικό του έργο βασίζεται στη συνθετική προσέγγιση και διέπεται από τις αρχές του κώδικα δεοντολογίας και ψυχοθεραπευτικής πρακτικής της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP), της οποίας είναι ενεργό μέλος.

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Σχετικά άρθρα