Η επιστήμη μίλησε! Αυτά είναι τα οφέλη του να είσαι single

Για άλλους επιλογή ζωής, για άλλους πηγή στενοχώριας. Είτε το ‘χεις επιλέξει, είτε όχι, το να είσαι single έχει και τα καλά του. Για την ακρίβεια μπορεί να σε κάνει ακόμη και να ζήσεις περισσότερο! Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη! Δες παρακάτω γιατί οι ελεύθεροι δεν είναι μόνο… ωραίοι, αλλά μπορεί να ζήσουν και περισσότερο:

Έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου!

Οι αδέσμευτοι είναι δεδομένο ότι θα έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν σε δραστηριότητες που τους ευχαριστούν, όπως αποδράσεις με φίλους, σπορ, εξόδους… Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε το θέλουν! Καμία δέσμευση, κανένα άγχος, άπειρες εναλλακτικές. Κι αυτό λειτουργεί ευεργετικά: Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει ευθεία συσχέτιση του χρόνου που αφιερώνουμε στον εαυτό μας με την ψυχική μας υγεία και την κατακόρυφη μείωση του στρες.

Κοιμάσαι καλύτερα!

Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου που κάνεις έχει αντίκτυπο στην υγεία και συγκεκριμένα στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Γιατί αυτό σε αφορά εάν είσαι single; Έρευνα για λογαριασμό της εταιρείας στρωμάτων Amerisleep κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια κοιμούνται λιγότερο απ’ όσους έχουν όλο το στρώμα για πάρτη τους!

Έχεις περισσότερες πιθανότητες να είσαι αδύνατη

Το γεγονός ότι οι υπέρβαροι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, είναι γνωστό σε όλους. Αυτό, όμως, που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι οι single είναι κατά μέσο όρο λεπτότεροι από αυτούς που ζουν με σύντροφο! Το εύρημα προέκυψε από μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Family. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με το Western Washington University (κατόπιν έρευνας σε 3.000 άτομα άνω των 20 ετών), οι single έχουν την τάση να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο σώμα τους, αθλούμενοι περισσότερο, σε αντίθεση με τους δεσμευμένους που έδειχναν ότι η σχέση περνάει… από τη ζυγαριά!

Είσαι πιο κοινωνική

Όπως προείπαμε, οι ελεύθεροι και ωραίοι έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στους φίλους τους, κάτι που σημαίνει καλύτερη κοινωνική ζωή. Και η μεγαλύτερη κοινωνικότητα, με τη σειρά της, συνδέεται με την ψυχική υγεία. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής των ΗΠΑ, οι single περνούν δύο φορές περισσότερο χρόνο με φίλους και γνωστούς. Πράγμα λογικό άλλωστε αν σκεφτεί κανείς ότι δεν καλούνται να απαντήσουν στην ερώτηση -παγίδα: «Προτιμάς να δεις τους φίλους/ες σου αντί για εμένα;;;»

Με πληροφορίες από aufeminin.com

Σχετικά άρθρα