Φιλέτα σολομού με λεμόνι και δενδρολίβανο

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>2 φιλέτα σολομού</p>
<p>2 κουταλιές ελαιόλαδο</p>
<p>½ λεμόνι κομμένο σε φέτες</p>
<p>χυμό από 1 λεμόνι</p>
<p>2 κουταλάκια βούτυρο</p>
<p>2 κουταλιές σχινόπρασο ψιλοκομμένο</p>
<p>2-3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο</p>
<p>2 πρέζες μπούκοβο</p>
<p>αλάτι</p>
<p>φρεσκοτριμμένο</p>
<p>πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το ελαιόλαδο. Θωρακίζετε καλά τα φιλέτα σολομού από όλες τις πλευρές ξεκινώντας από την πέτσα και δεν αφήνετε τον σολομό πολλή ώρα για να γίνει ελαφρύς. Όχι πολύ και βαρύ τηγάνισμα.</p>
<p>Αποσύρετε τα φιλέτα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα λευκό πορσελάνινο σκεύος και προσθέτετε στο τηγάνι το χυμό του λεμονιού και το βούτυρο.</p>
<p>Μόλις το βούτυρο λιώσει και δημιουργήσει μία σάλτσα, αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε τα φιλέτα σολομού. Τοποθετείτε τις φέτες λεμονιού πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο, το μπούκοβο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε επίσης και τα κλαδάκια φρέσκου δενδρολίβανου.</p>
<p>Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 7-8 λεπτά. Ο σολομός θα βγει ελαφρύς και δεν θα πρέπει να έχει στεγνώσει στο εσωτερικό του.</p>
<p><strong>Tip: </strong>Ο σολομός δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνει. Καλύτερα να τον βγάλετε 2 λεπτά πριν παρά 2 λεπτά μετά.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα