5 μυστικά για να βοηθήσετε το μικρό σας να κόψει εντελώς την πάνα

Ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του παιδιού είναι η μαγική στιγμή που θα κόψει την πάνα! Για την ακρίβεια δεν είναι στιγμή! Είναι ένα άθροισμα από πολλές στιγμές, αρκετά δύσκολες…

Οπλιστείτε με υπομονή γιατί είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, κατά την οποία πρέπει να σταθείτε στο παιδί σας και να το στηρίξετε να πάρει πρωτοβουλίες για τον εαυτό του!

Παρακάτω ακολουθούν 5… τρικ που θα σας βοηθήσουν:

Βρείτε το κατάλληλο γιογιό ή «γκατζετάκι» για την τουαλέτα

Για να μάθει να… πηγαίνει μόνο του τουαλέτα, πρέπει να βρεις πώς… βολεύεται. Υπάρχουν βολικά γιογιό στο ύψος του και στο μέγεθος του!

Αν πάλι θέλει να πηγαίνει τουαλέτα σαν τους… μεγάλους, τότε υπάρχουν ειδικά γκατζετάκια που εφαρμόζουν στην τουαλέτα σας και μπορεί να κάτσει με ασφάλεια!

Διαλέξτε τα κατάλληλα εσώρουχα!

Αφού πλέον θα φοράει… βρακάκια, είναι καλό να επιλέγετε τα εσώρουχα με ήρωες που του αρέσουν! Δε θα θέλει εύκολα να λερώσει το βρακάκι με τα αγαπημένα του… Χελωνονιτζάκια! Αν πάλι βέβαια τα λερώσει, δεν πειράζει! Στην αρχή θα έχει τα ατυχηματάκια του κι εσείς δεν πρέπει να το αποθαρρύνετε!

Πάρτε αυτοκόλλητα για επιβράβευση!

Οι απόψεις διύστανται για το σύστημα της επιβράβευσης στα παιδιά σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Δοκίμασέ το ωστόσο, σαν παιχνίδι! Και αν του αρέσει, συνέχίστε το! Φτιάξτε τη γωνίτσα με τα αυτοκόλλητά του στο μπάνιο σας!

Αγοράστε του εκπαιδευτικά βιβλία

Πολλά παραμυθάκια και παρόμοια εκπαιδευτικά βιβλία έχουν κυκλοφορήσει που βοηθούν το παιδάκι σας με παιχνιδιάρικο τρόπο να καταφέρει να… φέρει σε πέρας σωστά το δύσκολο έργο που έχει ξεκινήσει και ενδεχομένως τον φοβίζει και τον αγχώνει λίγο.

 Χρησιμοποιήστε μια κούκλα για να του το δείξετε

Είναι πιο εύκολο να το καταλάβει αν το βλέπει σε εικόνα. Εξήγηστε του ότι η κούκλα μεγάλωσε και πηγαίνει μόνη της στην τουαλέτα. Καλέστε το να τη μιμηθεί!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από το aufeminin.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θα καταλάβεις ότι το παιδί σου είναι έτοιμο να βγάλει την πάνα;

Πώς θα κόψει την πάνα; Οι δικές σας απορίες και οι συμβουλές των ειδικών

Είναι 3,5 ετών και δεν έχει κόψει ακόμα την πάνα. Τι να κάνω;

 

Σχετικά άρθρα