Βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες στο Βόρειο και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά, κυρίως στη Στερεά, στη Δυτική Θεσσαλία, στην Ανατολική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 20 βαθμούς, από 15 έως 27 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι το βράδυ σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

Βροχερό καιρό με πιθανότητα καταιγίδων θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται σποραδικές καταιγίδε3ς οι οποίες κατά τόπους και κυρίως τις απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα με αυξημένες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου περιμένουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές κυρίως τος πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές ή καταιγίδες οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη πιθανόν να είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια.

Σχετικά άρθρα