Cupcakes καρότου

<p><strong>Υλικά για 12 άτομα</strong></p>
<p>1 1/3 φλ. καρότα τριμμένα</p>
<p>¾ φλ. καστανή ζάχαρη</p>
<p>1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει</p>
<p>2 αβγά</p>
<p>¾ φλ. ηλιέλαιο</p>
<p>1 κουταλάκι μαγειρική σόδα</p>
<p>½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη</p>
<p>½ κουτάκι γαρίφαλο αλεσμένο</p>
<p>½ κουταλάκι τζίντζερ</p>
<p>1 πορτοκάλι το ξύσμα</p>
<p>καρυδόψιχα (για το πασπάλισμα)</p>
<p><strong>Για το γλάσο</strong></p>
<p>1 ½ φλ. τυρί κρέμα (cream cheese)</p>
<p>½ φλ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</p>
<p>½ φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)</p>
<p>1 φακελάκι βανίλια</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το λάδι μέχρι να αφρατέψουν.</p>
<p>Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σιγά σιγά όλα τα στερεά υλικά. Ανακατεύετε με μία σπάτουλα πολύ καλά το μίγμα και προσθέτετε τα τριμμένα καρότα.</p>
<p>Παίρνετε 12 φόρμες για cupcakes και μοιράζετε το μίγμα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν.</p>
<p><strong>Για το γλάσο:</strong> Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. ]</p>
<p>Χρησιμοποιείτε ένα κουτάλι ή ένα κορνέ για να τοποθετήσετε το γλάσο πάνω στα κέικ. Γαρνίρετε τα cupcakes με τριμμένη καρυδόψιχα.</p>
<p><strong>Tip</strong></p>
<p>Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε στο μίγμα του κέικ καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη, περίπου 1/3 του φλιτζανιού.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα