Γιατί κινδυνεύεις από τις χρόνιες φλεγμονές;

2 Οκτωβρίου 2017

Οι χρόνιες φλεγμονές έχουν συνδεθεί από τους ειδικούς με διάφορες παθήσεις και συμπτώματα. Από προώρη εμμηνόπαυση μέχρι και διαβήτη, οι χρόνιες φλεγμονές εάν δεν εντοπιστούν και θεραπευτούν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά θεματα στον οργανισμό σου.

Ποια είναι όμως τα 5 πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνδέονται με τις χρόνιες φλεγμονές;

1. Έντονη ακμή

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι πάσχοντες από κάποια χρόνια φλεγμονή, εκδήλωναν και έντονη ακμή. Οι ειδικοί τονίζουν ότι για να εμφανιστεί κάτι στο δέρμα μας, που είναι το μεγαλύτερο όργανό μας, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο... βαθύτερο πρόβλημα.

2. Έντονες κράμπες

Μια έρευνα του 2016 έδειξε ότι γυναίκες που έχουν χρόνιες φλεγμονές εκδηλώνουν πιο νωρίς και πιο έντονα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, και κυρίως κράμπες στην κοιλιακή χώρα. Εάν, πάντως θέλεις να μειώσεις την ένταση των συμπτωμάτων αυτών, οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις κάποια βασικά πράγματα, όπως το να κόψεις ή να ελαττώσεις το τσιγάρο, να αποφεύγεις τροφές με ζάχαρη, αλλά και τα λιπαρά.

3. Δυσκοιλιότητα

Εάν δυσκολεύεσαι να πας τουαλέτα, τότε δοκίμασε αρχικά μια διατροφή με περισσότερες φυτικές ίνες. Εάν το πρόβλημα παραμένει, μίλα με τον γιατρό σου, γιατί είναι πιθανό κάποια φλεγμονή που σε ταλαιπωρεί να σου προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

4. Βάζεις κιλά

Οι έντονες φλεγμονές στον οργανισμό είναι πιθανό να οδηγήσουν στη συσσώρευση λίπους και κατ’ επέκταση περιττών κιλών στο σώμα σου. Σίγουρα, μια πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να έχει αποτέλεσμα, όμως πρέπει να ελέγξεις και τον παράγοντα του χρόνιου άγχους.

5. Ευαίσθητα δόντια

Χρόνιες φλεγμονές είνα πολύ πιθανό να κάνουν τα δόντια και τα ούλα σου ιδιαίτερα ευαίσθητα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιθανό να παρατηρήσεις, εκτός από την ευαισθησία και αλλοιώσεις στα ούλα, όπως στο χρώμα, την υφή, αλλά το φαινόμενο του να ματώνουν εύκολα.

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.oprah.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...