Σαλάτα με σπανάκι, αμύγδαλα και φέτα

<p><strong>Υλικά (για 8 άτομα)</strong></p>
<p>3/4 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα σε φετάκια</p>
<p>1 γεμάτη κουταλιά σησάμι, βρασμένο ελαφρά και στραγγισμένο</p>
<p>500 γρ. φύλλα σπανακιού για σαλάτα χωρίς κοτσανάκια (από συσκευασία)</p>
<p>1 φλ. παστά κράνμπερι (Cranberries) ή ξανθά σταφιδάκια</p>
<p>200 γρ. φέτα σε κυβάκια<br /><strong></strong></p>
<p><strong>Ντρέσινγκ:</strong></p>
<p>6 κουταλιές ελαιόλαδο</p>
<p>2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι</p>
<p>2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού</p>
<p>1 κοφτό κουταλάκι ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού</p>
<p>αλάτι, πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong> Καβουρδίζετε πρώτα τα αμύγδαλα:</strong> Τα ανακατεύετε συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο.</p>
<p>Ύστερα, στο ίδιο τηγανάκι, βάζετε το βρασμένο σησάμι και το ανακατεύετε για λίγο μέχρι να στεγνώσει καλά και να πάρει λίγο χρώμα. Το αδειάζετε στο πιάτο με τα αμύγδαλα.<br /><strong></strong></p>
<p><strong>Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ:</strong> Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξίδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.</p>
<p>Προσθέτετε το σπανάκι, τα αμύγδαλα και το σησάμι και τα ανακατεύετε να πιάσει το ντρέσινγκ παντού. Αδειάζετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα ή 8 ατομικά πιάτα και σκορπάτε απάνω τα κράνμπερι (ή τα σταφιδάκια) και τη φέτα.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα