Νίκος Παππάς: «Θέλουν καθεστώς ασυδοσίας οι καναλάρχες»

5 Οκτωβρίου 2017

Να πάρουν θέση για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 τα κόμματα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Επιπλέον, εξαπέλυσε πυρά κατά των καναλαρχών, σχολιάζοντας την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε “αναμενόμενη” την κίνηση των καναλαρχών, παρατηρώντας ότι “ήταν προφανές από πέρυσι ότι το θέμα ήταν η συνέχεια του καθεστώτος ασυδοσίας”.

“Δεν μπορούν να θεωρούν το τίμημα των 35 εκατομμυρίων ευρώ υπερβολικό και παράλληλα να προσφεύγουν για απώλεια εσόδων 32 εκατομμυρίων ευρώ για μία σεζόν για ένα σόου”, σχολίασε ακόμα, αναφερόμενος σε σχετική προσφυγή του Star.

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν επί του ζητήματος, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, ενώ υπενθύμισε πως ο λεγόμενος “νόμος Παππά” έχει ψηφιστεί στην πλειοψηφία των άρθρων του από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε ακόμα σε διαφημιστικές εταιρείες που συχνά αποσπούσαν επιστροφές από τα κανάλια σε τέτοιο βαθμό που τα καθιστούσε μη βιώσιμα.

Για την υπόθεση του Ελληνικού δήλωσε ότι ο νόμος δεν θα πρέπει να παρακάμπτεται και οι επενδύσεις θα πρέπει να προσαρμόζονται σε ένα πλαίσιο νομιμότητας και πρόσθεσε ότι στην υπόθεση αυτή συγκρούστηκαν δύο αντιλήψεις και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα από την στάση της αντιπολίτευσης.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ