ΕΔΟΕΑΠ: Απαράδεκτη και προκλητική η ενέργεια της κυβέρνησης

Για απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στην ανακοίνωση του ο Οργανισμός δηλώνει πως θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέρφους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε λουκέτο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους, προκαλώντας σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση και επιφέροντας ένα ακόμα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους στην ΕΡΤ χωρίς εκπτώσεις.

Θεωρεί η τιμωρία των εργαζομένων στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση για εγκλήματα που έχουν διαπράξει όσοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία και σαφή εκδήλωση αδυναμίας της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά και τη σπατάλη την οποία καρπώθηκαν ολίγοι και εκλεκτοί των κυβερνήσεων, που μένουν στο απυρόβλητο. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνά το δάχτυλο στους εργαζόμενους για πρακτικές που η ίδια και οι προκάτοχοί της εφάρμοσαν και έχουν την κύρια ευθύνη.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν λειτουργώντας στα πλαίσια της δημοκρατίας και όχι μιας μη ευνομούμενης πολιτείας όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με λογικές αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Σχετικά άρθρα