3 λόγοι που παθαίνεις κράμπες

7 Οκτωβρίου 2017

Δεν χρειάζεται να εισαι αθλητής ή να κάνεις κάποιο σπορ για να παθαίνεις κράμπες. Είναι πολύ πιθανό να ανήκεις κι εσύ στην ευρεία κατηγορία των γυναικών που παθαίνουν κράμπες αρκετά συχνά.

Δες παρακάτω 3 λόγους, στους οποίους μπορεί να οφείλεται το πρόβλημά σου.

1. Αφυδάτωση

Το να μην ενυδατώνεσαι επαρκώς, μπορεί να προκαλέσει κράμπες στους μυς σου. Ο λόγος ειναι ότι η κίνηση των μυών αποτελεί έναν συνδυασμό ηλεκτρικών ερεθισμάτων και ιόντων. Λόγω της αφυδάτωσης, αυτά τα ερεθίσματα αλλοιώνονται κι έτσι οι μύες σου δεν αναγνωρίζουν την πηγή της προέλευσής τους. Επειδή, λοιπόν, καταβάλλουν υπερπροσπάθεια να αναγνωρίσουν τα σήματα αυτά, «φορτώνονται» και σου προκαλείταιο συγκεκριμένος πόνος.

2. Μια άβολη στάση για πολλή ώρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να διατηρείς μια άβολη στάση για αρκετή ώρα, μπορεί να σου προκαλέσει κράμπα. Όπως υποστηρίζουν, όταν ο οργανισμός δεν είναι εξασκημένος να κάνει κάποια κίνηση, είναι πιθανό να σου προκληθεί κράμπα. Ευτυχώς, ο συγκεκριμένος τύπος περνάει γρήγορα.

3. Εγκυμοσύνη

Οι εναλλαγές στις ορμόνες σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να σου προκαλέσουν κράμπες. Συνήθως, αφορούν στην περιοχή του πέλματος ή της γάμπας και συμβαίνουν κατά το 2ο και 3ο τρίμηνο της κύησης.

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...