Το «παράδειγμα του Υμηττού και οι εξωγήινοι» - Κόντρα Τσίπρα με Μητσοτάκη στη Βουλή

10 Οκτωβρίου 2017

Προσβλητικό χαρακτήρισε το παράδειγμα που ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την θέληση ενός παιδιού να αλλάξει φύλο που του το είπαν εξωγήινοι στον Υμηττό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παρέμβαση στη Βουλή. 

«Αντί σήμερα να συζητάμε για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή στα ανθρώπινα δικαιώματα, συζητάμε για την ηλικία των 15 ετών. Για τους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ, θα έπρεπε να μας αφορά η δυνατότητά να αλλάξουν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σας καλώ κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσετε αυτό το παράδειγμα. Δεν έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε και να υβρίζετε αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

Απάντηση Μητσοτάκη

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για ιατρική διάγνωση στη διαδικασία αλλαγής ταυτότητας φύλου. 

«Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να αλλάξουν φύλο χωρίς επίγνωση συνεπειών» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκ νέου στους εσωτερικούς τριγμούς που προκαλεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστηρίζοντας πως ο Πάνος Καμμένος δεν τολμά να είναι σε αυτή την αίθουσα. «Αυτή είναι η υποκρισία του ετερόκλητου κυβερνητικού συνασπισμού» τόνισε. 

«Ψηφίστε το δικό μας νομοσχέδιο. Έτσι θα διευκολύνετε και κάποιους βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην κρύβονται» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 

Πηγή: in.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ