Λεπτή πιτούλα με παναρισμένο κοτόπουλο

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><strong>Για το κοτόπουλο</strong></p>
<p>2 κομμάτια στήθος</p>
<p>κοτόπουλο</p>
<p>4 αβγά</p>
<p>5 κουταλιές αλεύρι</p>
<p>3 κουταλιές</p>
<p>θρυμματισμένα</p>
<p>δημητριακά</p>
<p>6 κουταλιές φρυγανιά</p>
<p>ελαιόλαδο</p>
<p>αλάτι</p>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<p>πίτες για wrap</p>
<p>4-5 κουταλιές γιαούρτι</p>
<p>ντομάτα σε φέτες</p>
<p>αγγούρι σε φέτες</p>
<p>φύλλα μαρουλιού</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong>Για το κοτόπουλο:</strong> Κόβετε κάθετα σε στενόμακρες λωρίδες το κοτόπουλο. Χτυπάτε ελαφρώς τις λωρίδες και αλατίζετε. Σε ένα μπολ σπάτε και χτυπάτε τα αβγά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε τα δημητριακά και τη φρυγανιά.</p>
<p>Ξεκινάτε το πανάρισμα του κοτόπουλου αρχίζοντας από το αλεύρι, ακολούθως το περνάτε από το αβγό και τέλος από το μίγμα της φρυγανιάς. Απλώνετε τα παναρισμένα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, λαδώνετε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15΄-20΄.</p>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong>: Σε μια πίτα για wrap βάζετε 2-3 φέτες ντομάτας, 2-3 φέτες αγγούρι, φύλλα μαρουλιού, 2-3 κομμάτια κοτόπουλο, λίγο γιαούρτι και τυλίγετε.</p>
<p><strong>Τip</strong></p>
<p>Μπορείτε να αντικαταστήσετε αν θέλετε το γιαούρτι με μαγιονέζα.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα