Γιατί μπλέκω συνεχώς με άνδρες που δεν με θέλουν;

Συνήθως ερωτεύομαι και μπλέκω με άνδρες που δεν με ερωτεύονται οπότε και δεν προχωράνε τα πράγματα. Έχω κάνει φυσικά και μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά συνήθως μπλέκω με άνδρες που δεν ενδιαφέρονται για μένα κι έτσι καταλήγουν άδοξα. Αυτές οι σχέσεις κρατούν από 1 μήνα άντε ως 5 μήνες. Έχω χωρίσει από μακροχρόνια σχέση εδώ και 2 χρόνια και δεν μπορώ να στεριώσω κάπου. Τους αρέσω σε αυτούς που μου αρέσουν αλλά ως εκεί. Και πριν τη μακροχρόνια σχέση μου, το ίδιο συνέβαινε.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις είναι αρκετά περίπλοκες και καμιά φορά δύσκολες. Αν όμως έχετε παρατηρήσει ότι οι σχέσεις σας έχουν κάποιο κοινό γνώρισμα, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να στρέψετε τις «έρευνες» σας στον κοινό παρονομαστή τους: εσάς.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως κάτι συμβαίνει με εσάς που δεν επιτρέπει στους άλλους να προχωρήσει η σχέση. Αυτό που εννοώ είναι πως για κάποιους λόγους ίσως επιλέγετε αυτούς τους ανθρώπους.

Η απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό βρίσκεται μέσα σας. Δεν μου δίνετε αρκετές πληροφορίες και έτσι δεν θα ρισκάρω να κάνω κάποια υπόθεση. Θα σας συμβούλευα να δείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας και μαζί να ξεκινήσετε να διερευνήσετε το περίεργο αυτό μοτίβο της σχεσιακής σας συμπεριφοράς.

Οι ερωτικές σχέσεις θα έπρεπε να είναι πηγή χαράς, συντροφικότητας και αγάπης. Αν οτιδήποτε μας μπλοκάρει από το να τις ζήσουμε ως τέτοιες, καλό είναι να το αναγνωρίζουμε και να το διορθώνουμε, έτσι ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον έρωτα και την αγάπη, ανεμπόδιστα!

Σας εύχομαι να βρείτε αυτό που αναζητάτε!

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα