Έχω έντονο άγχος και πονοκέφαλους. Έκανα εξετάσεις, πήγα σε ψυχίατρο, αλλά το πρόβλημα παραμένει...

12 Οκτωβρίου 2017
Ο 38χρονος αναγνώστης του boro.gr, Γιάννης ρωτά

Είμαι 38 ετών και έχω έντονο άγχος. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ καθόλου, ενώ είναι σαν να έχει κατέβει κουρτίνα μπροστά μου. Δυσκολεύομαι ακόμα και να σκεφτώ. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω εμβοές και πονοκέφαλο.

Έχω πάει ακόμα και σε ψυχίατρο, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Έχω κάνει τα πάντα από εξετάσεις και δεν έχω απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη  http://psychotherapycenter.gr

Οι πονοκέφαλοι συνήθως οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες, στην έντονη σκέψη και ανάλυση, στην ένταση, στη δυσκολία για αποφάσεις κλπ.

Φαίνεται ο οργανισμός σας με διάφορους δυνατούς τρόπους σαν δείχνει ότι δεν αντέχει άλλο τον τρόπο που διαχειρίζεστε την ζωή σας ως τώρα, και μάλλον έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε κάποια πράγματα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε άμεσα είναι να εκφραστείτε, να μιλήσετε πολύ, για ώρα, για όσα σκέφτεστε, από τα πιο δύσκολα μέχρι τα πιο αστεία.

Βρείτε κάποιον δικό σας που να νιώθετε άνετα, ή κάποιον ειδικό ή ακόμη και τον καθρέφτη ή ένα φύλλο χαρτί για να εξωτερικεύσετε αυτά που υπάρχουν στο μυαλό σας. Αυτό θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα, που θέλει συνέπεια έκφρασης και κάποιο χρονικό διάστημα.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...