Γιατί, ενώ κατεβαζω εφαρμογές στο κινητό για δίαιτα, δεν χάνω κιλά;

13 Οκτωβρίου 2017
H 12χρονη Ιουλία, ανγνώστρια του boro.gr, ρωτά

Στο ερώτημά σας απάντησε η Έμη Σακελλαρίου, Διαιολόγος - Διατροφολόγος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι 15 χρόνων, 71 κιλά και έχω ύψος 1,70. Θέλω να χάσω 10 κιλά. Κατεβάζω διάφορες εφαρμογές στο κινητό μου αλλά δεν με βοηθάνε. Εάν μπορείτε να μου πείτε πάνω-κάτω τι μπορώ να κανω, θα σας ημουν ευγνώμων...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι εφαρμογές στο κινητό σας σίγουρα δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σας. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το κάθε πρόγραμμα διατροφής εξατομικευμένο . Παρατηρώντας τις καμπύλες ανάπτυξης αναγνωρίζουμε πως βρίσκεστε στην υψηλότερη κλίμακα βάρους σε σχέση με την ηλικία όπως και στην κλίμακα ηλικιας-ύψους.
Η ηλικία που βρίσκεστε δεν επιτρέπει δίαιτες χαμηλές σε θερμίδες και φτωχές σε θρεπτικά συστατικά. Ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή θα σας βοηθούσε να ρυθμίσετε το βάρος σας χωρίς να έχετε επιπτώσεις στην ανάπτυξη σας.
Για παράδειγμα, ένα πρωινό με γάλα, μαύρο ψωμί και μέλι, δεκατιανό κάποιο φρούτο εποχής σε συνδυασμό με ανάλατους ξηρούς καρπούς, το μεσημεριανό να αποτελείται από λαδερά, όσπρια, κοτόπουλο, ψάρι και μια φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας, απογευματινό κάποιο φρούτο ή γιαούρτι με σταφίδες και για βραδινό μια ελαφριά σαλάτα με τυρί ή αυγό ή ½ ποσότητα από το μεσημεριανό.

Έμη Σακελλαρίου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
τηλ:6939135360
emmiesakellariou@gmail.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ