Σκωτσέζικο ντους στο φλερτ: Τι σημαίνει, πώς να το διαχειριστώ;

Με ενδιαφέρει πολύ ένας άντρας 36 χρονών. Έχουμε 4 χρόνια διαφορά, εγώ είμαι μεγαλύτερη. Ενώ μου δείχνει ότι ενδιαφέρεται όσο εγώ, δεν ξέρω τι παθαίνει και εξαφανίζεται. Αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας κάτι σαν σκωτσέζικο ντους. Είμαι ερωτευμένη μαζί του και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Εσείς τι με συμβουλεύετε;

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κατ’ αρχάς η διαφορά ηλικίας που αναφέρετε, είναι τόσο μικρή που δεν έχει καμία σημασία.

Ένα από τα πλέον βασικά κομμάτια μιας υγιούς σχέσης είναι η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία. Εσείς περιγράφετε πως ακόμα και από το στάδιο του φλερτ υπάρχει προβληματική επικοινωνία. Ακόμα και σε αυτό το στάδιο, που είναι θεωρητικά η φάση της διεκδίκησης, εκείνος σας γεμίζει ελπίδα και μετά σας απογοητεύει.

Η προσέγγιση «κρύο-ζέστη» είναι πολύ χαριτωμένη σε παιδιά και δικαιολογείται από την απειρία τους στον τομέα των σχέσεων. Ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει είναι σε μία ηλικία τέτοια που παιχνιδίσματα αυτού του τύπου δείχνουν μάλλον ανωριμότητα ή αναποφασιστικότητα.

Διεκδικείστε αυτό που σας αξίζει, και μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο από αυτό που εσείς δίνετε. Αν εσείς είστε σταθερή και ειλικρινής απέναντί του, τότε δικαιούστε μία σχέση με καλή επικοινωνία, με έναν άνθρωπο που σίγουρα θέλει να είναι μαζί σας.

Σας εύχομαι ότι καλύτερο!

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα