Κινητοποιήσεις σε Τρίπολη και Καλαμάτα

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην πλατεία Πετρινού από το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Αγίου Βασιλείου από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Τρίπολη κι ακολούθησε κοινή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Τρίπολης.

Κοινός ομιλητής και στις δύο συγκεντρώσεις ήταν ο απολυμένος διευθυντής της ΕΡΑ Τρίπολης Νίκος Πάππας, ο οποίος σημείωσε ότι, η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι πλεονασματική και χαρακτήρισε αυταρχική την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία είπε, πρέπει να αναχαιτιστεί.

Εν τω μεταξύ χθες βράδυ, παρά τον άσχημο καιρό, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αρκαδία, για τον κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Εντυπωσιακή σε όγκο ήταν και η πορεία που έγινε ως τα γραφεία της ΕΡΑ Τρίπολης, όπου ως τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχε πολύς κόσμος έξω από το κτίριο, ο οποίος συμμετείχε και στο ζωντανό έκτακτο πρόγραμμα που εκπέμπει ο σταθμός συνεχώς από το απόγευμα της Τρίτης, εκφράζοντας μηνύματα συμπαράστασης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σήμερα και στην Καλαμάτα, όπου αναγνώστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας των απολυμένων της ΕΡΑ, ενώ ακολούθησε μεγάλη κοινή πορεία από τα γραφεία της ΕΡΑ Καλαμάτας ως την κεντρική πλατεία της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι στην ΕΡΑ Τρίπολης έχουν κόψει τα τηλέφωνα και το πρόγραμμα του σταθμού μεταδίδεται εκτός από τα ερτζιανά και από την τηλεοπτική συχνότητα της ΝΕΤ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα