Προφιτερόλ με γέμιση παγωτού και σάλτσα σοκολάτας

<p>Γιατί οποίος το αντικρίζει μόνο πονηρές σκέψεις μπορεί να κάνει…</p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p><strong>Ζύμη για σου (30-34 κομμάτια)</strong></p>
<p>200 γραμ. νερό</p>
<p>125 γραμ. γάλα πλήρες</p>
<p>100 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο</p>
<p>1 κ.γλ. ζάχαρη</p>
<p>1/2 κ.γλ. αλάτι</p>
<p>150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</p>
<p>4 μέτρια αυγά χτυπημένα</p>
<p><strong>Για τη σάλτσα σοκολάτας</strong></p>
<p>220 γραμ. σοκολάτα 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο</p>
<p>40 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο</p>
<p>2 κ.σ. μέλι</p>
<p>120-150 γραμ. γάλα (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε)</p>
<p>παγωτό βανίλια</p>
<p>σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το γέμισμα</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong><br /><strong></strong></p>
<p><strong>Για τα σου</strong></p>
<p>Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη με βούτυρο. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να μοιάζει το μείγμα με πουρέ πατάτας στην όψη και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.</p>
<p>Απλώνουμε το μείγμα σε ανοιχτή επιφάνεια να κρυώσει ελαφρά. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά σταδιακά, ανακατεύοντας με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και μεταξένιο.</p>
<p>Βάζουμε τη ζύμη για σου μέσα σε κορνέ και κόβουμε τρύπα με διάμετρο 1,5 εκ.</p>
<p>Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κόβουμε σουδάκια με διάμετρο 3 εκ. Αραιά μεταξύ τους. Βρέχοντας τα ακροδάχτυλα ισιώνουμε την επιφάνεια από τα σου.</p>
<p>Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190ºC για 15 λεπτά να πάρουν όγκο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου επιπλέον, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.</p>
<p>Μόλις μπορούμε να τα πιάσουμε, μετά από λίγα λεπτά, κάνουμε με μαχαιράκι μυτερό τρύπα στη βάση τους για να μην λασπώσουν εσωτερικά.</p>
<p>Φανταστείτε, τα σου γίνονται σαν μπαλονάκια που κρατάνε μέσα τη θερμοκρασία από το ψήσιμο και στο τέλος θα νοτίσουν μέσα.</p>
<p>Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αν δεν τα καταναλώσετε όλα, βάλτε στα σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.<br /><strong></strong></p>
<p><strong>Για τη σάλτσα σοκολάτας</strong></p>
<p>Βάζουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη σε μπολ για μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και να λιώσει. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας για να έχουμε μια παχύρρευστη και ζεστή σος σοκολάτας.</p>
<p>Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρή και να σταθεροποιηθεί ελαφρά η σος σοκολάτας.</p>
<p>Την κάνουμε όσο ρευστή θέλουμε. Προσθέτοντας ή αφαιρώντας γάλα.</p>
<p><strong>Για το μοντάρισμα του γλυκού</strong></p>
<p>Γεμίζουμε τα σου από κάτω ή τα κόβουμε στη μέση, με παγωτό (μαλακό παγωτό σε κορνέ) και τα βάζουμε σε μπολ ή σε δίσκο, περιχύνοντας τα ταυτόχρονα με ρευστή σος σοκολάτας.</p>
<p>Αν θέλουμε, τα γεμίζουμε με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα σερβίρουμε με παγωτό και σος σοκολάτας.</p>
<p><strong>Extra Tips</strong></p>
<p>Φτιάχνουμε μπόλικα σου. Αφού τα ψήσουμε και κρυώσουν τα διατηρούμε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη. Τα φρεσκάρουμε λίγα λίγα, ανάλογα ποσά χρειαζόμαστε, βάζοντας τα για 10′ λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα, ώστε να τραβήξουν την υγρασία της κατάψυξης και να γίνουν αφράτα σαν να τα έχεις φτιάξει εκείνη τη στιγμή.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα