Σαλάτα με τραγανό κατσικίσιο τυρί

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>80γρ. κατσικίσιο τυρί,</p>
<p>120γρ. κοκκινογούλια (παντζάρια)</p>
<p>(αλατισμένα και ψημένα με το φύλλο τους, μέσα σε ασημόχαρτο στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα),</p>
<p>10γρ. φύλλα κοκκινογουλιών,</p>
<p>70γρ. ανάμικτη πράσινη σαλάτα,</p>
<p>1 πορτοκάλι κομμένο σε μοίρες,</p>
<p>40ml βινεγκρέτ πορτοκαλιού.</p>
<p><strong>Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού</strong></p>
<p>1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι,</p>
<p>30ml άσπρο ξίδι,</p>
<p>50γρ. ζάχαρη,</p>
<p>½ κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν (Dijon),</p>
<p>50ml ηλιανθέλαιο,</p>
<p>25ml ελαιόλαδο,</p>
<p>50ml νερό (παγωμένο),</p>
<p>αλάτι.</p>
<p><strong>Για το τραγανό κατσικίσιο τυρί</strong></p>
<p>80γρ. κατσικίσιο τυρί,</p>
<p>αλεύρι (για πανάρισμα),</p>
<p>ασπράδια αβγών,</p>
<p>νιφάδες (φιλέ) αμυγδάλου.</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong>Βινεγκρέτ πορτοκαλιού:</strong> Ζεσταίνετε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και το άσπρο ξίδι μέχρι να μειωθούν στο 1/3. Το αφήνετε να κρυώσει.</p>
<p>Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη μουστάρδα Ντιζόν, το παγωμένο νερό και το μίγμα πορτοκαλιού (αφού κρυώσει). Τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε αλάτι και λίγο -λίγο το ηλιανθέλαιο και το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ.</p>
<p><strong>Τραγανό κατσικίσιο τυρί:</strong> Περνάτε το κατσικίσιο τυρί από το αλεύρι, μετά από τα ασπράδια αβγών. Η διαδικασία γίνεται 2 φορές, αποφεύγοντας τη δεύτερη φορά το αλεύρι. Μετά το πανάρετε με τις νιφάδες αμυγδάλου. Τοποθετείτε το κατσικίσιο τυρί στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.</p>
<p><strong>Για το στήσιμο του πιάτου:</strong> Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πράσινη σαλάτα, τα κοκκινογούλια και τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Έπειτα τοποθετείτε τη σαλάτα στο πιάτο και γαρνίρετε με το τραγανό κατσικίσιο τυρί, αφού πρώτα το τηγανίσετε σε μπόλικο ηλιανθέλαιο στους 180°C.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com / <strong>Διομήδης Χατζηβαρνάβα</strong></p>

Σχετικά άρθρα