Αυγά με μπέικον και κασέρι σε τραγανή σφολιάτα

<p>Ένας χορταστικός τρόπος να ξεκινήσεις γευστικά τη μέρα σου.<br /><strong></strong></p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>1 φύλλο σφολιάτα</p>
<p>6 φρέσκα αυγά</p>
<p>10 φέτες μπέικον ή άλλο αλλαντικό</p>
<p>200 γραμ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα</p>
<p>150 γραμ. κρέμα γάλακτος</p>
<p>1 μικρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτοκομμένες σχεδόν διάφανες φέτες (προαιρετικά)</p>
<p>αλάτι</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p>1 αυγό χτυπημένο</p>
<p>2 κ.σ. παρμεζάνα</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Ξεκινάμε τα αυγά με μπέικον, στρώνοντας, σε μία λαμαρίνα λαδόκολλα. Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας επάνω. Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).</p>
<p>Χτυπάμε το αβγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια. Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε, ώστε να σχηματιστεί θήκη.</p>
<p>Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι. Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αβγό.</p>
<p>Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC-220ºC στον αέρα για 12′-15΄, ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα και να ψηθεί το αυγό με το τυρί, αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή. Τη βγάζουμε από το φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ºC.</p>
<p>Στο αυγό που περισσεύει προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπίπερο και το κασέρι. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα. Απλώνουμε σε μια στρώση, το πολύ λεπτοκομμένο κρεμμύδι.<br />Κάνουμε έξι φωλιές με ψιλοκομμένο μπέικον, αφήνοντας κενό στη μέση και ρίχνουμε από ένα ολόκληρο αβγό, με προσοχή να μην σπάσει (το αποτέλεσμα είναι αβγό μάτι ολόκληρο).</p>
<p>Ψήνουμε για περίπου 20′ να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ψηθεί η κρέμα τυριού με το μπέικον. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα