Μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

<p>Τα αγαπημένα μας μανιτάρια λεμονάτα στο φούρνο με μουστάρδα και δεντρολίβανο.</p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 κιλό πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας</p>
<p>70 ml ελαιόλαδο</p>
<p>50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)</p>
<p>300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (βλ. σελίδα 100) ή νερό</p>
<p>80 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας</p>
<p>1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, ώστε να γίνει σκόνη (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη,</p>
<p>με διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα)</p>
<p>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.</p>
<p>Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.</p>
<p>Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.</p>
<p>Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα