Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου

<p>Θρεπτικά, χορταστικά και νόστιμα μακαρόνια με τόνο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια μακαρονάδα!</p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>1 συσκευασία σπαγγέτι χωρίς γλουτένη</p>
<p>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</p>
<p>1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη</p>
<p>12 ντοματίνια κομμένα στη μέση (βελανίδια)</p>
<p>1 ντομάτα τριμμένη</p>
<p>2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες</p>
<p>4 κ.σ. ελαιόλαδο</p>
<p>250 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια</p>
<p>1/2 φλ. ελιές φιλέτο</p>
<p>1 συσκευασία τόνος σε νερό</p>
<p>2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</p>
<p>1 κ.σ. κάπαρη ψιλή</p>
<p>λίγο αγουρέλαιο</p>
<p>αλάτι</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για τα μακαρόνια με τόνο, ζεματίζουμε πρώτα τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.</p>
<p>Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.</p>
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.</p>
<p>Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και τα ζεματισμένα φασολάκια. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές, ανακατεύουμε και βράζουμε για 8 λεπτά.</p>
<p>Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα με τις ελιές και την κάπαρη.<br />Όπως στάζουν τα βρασμένα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1λεπτό.</p>
<p>Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα