Κοτόπουλο πανέ φούρνου

<p><strong>Υλικά (για 4 άτομα)</strong></p>
<p>3 φιλέτα κοτόπουλου (½ κιλό περίπου),</p>
<p>1 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα,</p>
<p>1 κοφτή κουταλιά πάπρικα,</p>
<p>½ κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου,</p>
<p>1 κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο (αρτυσιά),</p>
<p>½ -1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή τσίλι σε σκόνη),</p>
<p>2 αβγά ελαφρά χτυπημένα,</p>
<p>λάδι, αλάτι, πιπέρι.</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C, ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφετε με λίγο λάδι. Κόβετε τα φιλέτα σε μακρόστενα «δάχτυλα» (πλάτους 3-4 εκ. περίπου).</p>
<p>Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το καγιέν, αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι) και πιπέρι.</p>
<p>Βουτάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα του αμυγδάλου, φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού. Τα απλώνετε πάνω στο ταψί.</p>
<p>Ψήνετε τα «δάχτυλα» για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρετε. Αν θέλετε τα συνοδεύετε με σος μουστάρδα-μέλι.</p>
<p><strong>Σως μουστάρδα-μέλι:</strong> Αναμιγνύετε ½ φλ. μουστάρδα με 4 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και (αν θέλετε) 1 πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι.</p>
<p><strong>Tip</strong></p>
<p>Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με σπανάκι με βούτυρο.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα