Φτιάξτε παστίτσιο… στο τηγάνι

<p>Με τα υλικά του παστίτσιου φτιάχνουμε ψεύτικο παστίτσιο σε 20 λεπτά!</p>
<p><strong>Υλικά συνταγής</strong></p>
<p>2 κ.σ. ελαιόλαδο</p>
<p>200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος</p>
<p>2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο</p>
<p>1 σκ. σκόρδο</p>
<p>1 καρότο τριμμένο</p>
<p>1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα</p>
<p>1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας</p>
<p>1 λίτρο νερό ή ζωμό</p>
<p>2 φλ. κοφτό μακαρονάκι</p>
<p>1 φλ. γάλα φρέσκο</p>
<p>2 κ.γλ. κορν φλάουερ</p>
<p>1/2 φλ. κεφαλοτύρι</p>
<p>αλάτι</p>
<p>πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Ξεκινάμε το παστίτσιο στο τηγάνι, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.</p>
<p>Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.</p>
<p>Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο.</p>
<p>Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.</p>
<p><strong>Extra tips</strong></p>
<p>-Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.</p>
<p>-Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, το γκρατινάρουμε με τυρί στο φούρνο.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα