Αφράτοι κεφτέδες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

20 Οκτωβρίου 2017

Φτιάξτε αφράτα κεφτεδάκια και να είστε σίγουροι πως τα παιδιά θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Υλικά Συνταγής

800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή) τριμμένη στον τρίφτη

1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί

1 αυγό

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.

Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Tip

Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10 λεπτά, ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση.

Πηγή: argiro.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ