Κινέζικη συνταγή: κοτόπουλο με πορτοκάλι

<p><strong>Υλικά (για 4-5 άτομα)</strong></p>
<p>4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές,</p>
<p>1 φλ. κορν φλάουερ + 2 κοφτές κουταλιές επιπλέον, διαλυμένες σε 2 κουταλιές νερό,</p>
<p>2 μεγάλα αβγά χτυπημένα,</p>
<p>1 φλ. λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο),</p>
<p>½ κουταλάκι σησάμι,</p>
<p>1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτά φετάκια.</p>
<p><strong>Μαρινάτα</strong></p>
<p>1 φλ. ζωμό κότας (φτιαγμένος με νερό και ½ κύβο),</p>
<p>½ φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού +1 ½ κουταλάκι ξύσμα,</p>
<p>½ φλ. ζάχαρη,</p>
<p>1/3 φλ. ξίδι,</p>
<p>4 κουταλιές σόγια σος,</p>
<p>2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες,</p>
<p>1 κουταλάκι (ή περισσότερη) καυτερή σος τσίλι (Chilli Sauce),</p>
<p>½ κοφτό κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη,</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζετε σε ένα μπολ το ζωμό κότας, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σόγια σος, τη σος τσίλι, το τζίντζερ και το πιπέρι και τα χτυπάτε με το σύρμα να σμίξουν και να λιώσει η ζάχαρη. Παίρνετε 2/3 φλ. από τη μαρινάτα και τη βάζετε σε μια άλλη λεκάνη. Προσθέτετε το κοτόπουλο στη λεκάνη και το ανακατεύετε καλά να πιάσει μαρινάτα παντού. Το κρατάτε σκεπασμένο για μίνιμουμ ½ ώρα (καλύτερα 1 ώρα). Στραγγίζετε το κοτόπουλο και πετάτε τη μαρινάτα του.</p>
<p>Ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαρινάτα σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει ανακατεύετε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουερ. Συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την κρατάτε σκεπασμένη για να μείνει ζεστή.</p>
<p>Βάζετε τα χτυπημένα αβγά σε ένα πιάτο και το 1 φλ. κορν φλάουερ σε ένα δεύτερο. Βουτάτε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου στα αβγά και ύστερα τα τυλίγετε στο κορν φλάουερ, πιέζοντάς τα για να κολλήσει παντού.</p>
<p>Ύστερα, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλι) και τηγανίζετε μέσα τμηματικά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, για 1-2 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και όταν τελειώσετε, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους. Τα πασπαλίζετε με το σησάμι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα με άσπρο ρύζι.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα